Puur Goud Verkopen

Alle legeringen van goud die minstens 14 karaat puur goud bevatten mogen goud genoemd worden. Het mag duidelijk zijn dan bij de verkoop van goud 24 karaat puur goud de hoogste opbrengst zal geven. Puur goud verkopen zal dan ook bijna hetzelfde opbrengen als de officiƫle koers van goud.

Puur goud verkopen online zal deze hoge prijs opleveren omdat het goud voor alle mogelijke doeleinden gebruikt kan worden. Als het goud de vorm van goudbaren of gouden munten heeft zal het waarschijnlijk niet voor andere doeleinden gebruikt worden maar de huidige vorm behouden. Als u echter puur oud goud verkopen wilt dan zal het goud voor andere toepassingen gebruikt worden door het aan smelterijen aan te bieden. Deze smelterijen zullen er dan goudbaren van maken of zullen het geschikt maken om voor andere toepassingen gebruikt te worden. Hierbij moet u dan denken aan grondstoffen voor de productie van sieraden of zelfs gouden munten. Bij de goud verkoop puur goud aanbieden zult u de hoogst mogelijke prijs uitgekeerd krijgen omdat het goud nog overal voor gebruikt kan worden. Goud van een lagere puurheid aanbieden zal uiteraard minder opleveren dan puur goud verkopen omdat de mogelijke toepassingen van dit goud minder zullen zijn. Omdat 18 karaat goud immers slechts 75 procent puur goud bevat kan het alleen maar als 18 karaat goud hergebruikt worden. Eenmaal verwerkt in een legering kan het goud nu eenmaal niet zo eenvoudig meer van de andere edelmetalen of metalen gescheiden worden. U zult begrijpen dat dit zal helpen voor welke waarde puur goud verkocht zal kunnen worden.

Omdat goud een behoorlijk zacht materiaal is dat is te vergelijken met de hardheid van zilver of aluminium, is het niet erg geschikt om in pure vorm als gebruiksvoorwerp te dienen, de kans is immers erg groot dat het overmatig zal slijten. Bij het puur goud online verkopen zal het dan ook vaak gaan om beleggingsgoud in verschillende vormen. Goudbaren die door bekende smelterijen gemaakt zijn zullen immers uit puur goud bestaan en ook veel gouden munten zijn van puur goud gemaakt. Toch is het bij gouden munten verkopen niet altijd gezegd dat u ook puur goud verkopen gaat. Niet alle gouden munten zijn van puur goudgemaakt zoals dat meestal wel het geval is bij goudbaren verkopen. Dit komt omdat de meeste gouden beleggingsmunten de status hebben van wettig betaalmiddel in het land van herkomst. Deze status hebben de munten niet gekregen om het online puur goud verkopen eenvoudiger te maken, maar omdat de gouden munten dan door wettelijke regels beschermt kunnen worden en er harder opgetreden kan worden tegen valsemunterij. Een goudbaar vervalsen zal betekenen dat er fraude gepleegd wordt, terwijl gouden munten vervalsen en als puur goud verkopen, valsemunterij is waar veel hogere straffen op staan. Dezelfde wettelijke regels hebben in sommige gavallen ook bepaald dat een munt geschikt moet zijn om gecirculeerd te worden, door de munt van een legering te maken zal deze hard genoeg zijn om hiervoor te dienen. Sommige beleggingsmunten van de hand doen is dan wel geen puur goud verkopen online maar wordt wel zo behandeld.

Het gaat bij deze gouden munten dan ook om de waarde van het goud dat in de munt verwerkt zit en zullen de andere metalen, veelal kleine hoeveelheden zilver en koper, weinig invloed op de prijs uit kunnen oefenen. Daarom wordt er dan ook van uit gegaan dat bij de munten verkoop puur goud wordt verhandeld. Het feit dat sommige munten in werkelijkheid niet van puur goud gemaakt zijn heeft geen invloed op de prijs omdat deze munten alleen als beleggingsmiddel gebruikt zullen worden. Ze zullen niet worden verwerkt voor andere toepassingen en daarom wordt het beschouwd als puur goud verkopen. Het mag duidelijk zijn dat de gouden munten net als bij goudbaren verkopen het geval is de hoogste prijzen op zullen leveren. Vooral bij puur goud online verkopen in de vorm van goudbaren of gouden munten kunnen de prijzen die u geboden worden soms zelfs boven de goudprijs van dat moment uitkomen. Dit heeft te maken omdat alle gouden munten en goudbaren apart voor dat doeleinde gemaakt zijn en dat daarvoor vaak een vergoeding in rekening gebracht wordt bij aankoop. Vaak krijgt u dan ook iets meer uitbetaald dan volgens de waarde puur goud zou op zou moeten brengen. Dit is voor u als belegger goed nieuws omdat het uw winstmarge zal verhogen waardoor u eerder winst zal maken en ook meer winst zult behalen. Let hier bij het online puur goud verkopen dus op want het is de moeite waard.