Hoe Goud Verkopen

Het verkopen van uw goud kunt u op twee manieren aanpakken en er zijn voor beide manieren voordelen te noemen. Hoe goud verkopen het beste gedaan kan worden hangt voor een groot deel af van welke voordelen voor u belangrijk zijn. Bij deze voordelen kan het gaan over gemak, prijs, betrouwbaarheid, service en veel andere voordelen waar opkopers of inkoop organisaties zich mee kunnen onderscheiden.

Bij opkopers en inkoop organisaties zal het vooral gaan over het offline of online goud verkopen. Het grote verschil zit bij het goud verkopen hoe het gehele verkoop proces in haar werkt gaat. Bij een offline opkoper of inkoop organisatie kunt u vaak zo binnen lopen omdat deze vaak een fysieke winkel hebben. Dit heeft natuurlijk zo haar voordelen maar aan de andere kant kan het ook zijn dat u op uw beurt moet wachten terwijl u er alleen tijdens de openingstijden terecht kunt. Daarnaast betekent volgens het door hun gehanteerde proces goud verkopen dat de prijs die u geboden krijgt niet altijd continue aan de op dat moment geldende goudprijs wordt aangepast. Dit is voor sommige winkeliers te veel moeite en de prijs wordt dan eens per dag vastgesteld waarbij men natuurlijk aan de veilige kant gaat zitten. Dit is hoe goud verkopen u soms veel minder op zal leveren dan dat u verwacht had te krijgen. Een andere reden dat u minder krijgt dan u had verwacht is dat een winkelier uw goud niet op waarde in zal schatten. Een juwelier zal zich voornamelijk op sieraden concentreren en dat is niet het juiste adres voor gouden munten of goudbaren verkopen, dit is dan ook hoe online goud verkopen een veel betere oplossing kan zijn.

Online opkopers en inkoop organisaties focussen vaak veel meer op het inkopen van beleggingsgoud. Als u zich af vraagt hoe verkoop ik goud, dan is het dus niet onverstandig om goed te kijken naar wat voor goud u te verkopen hebt. Het is overigens ook erg lastig voor een online opkoper en inkoop organisatie om een goede prijsopgave te doen voor gouden sieraden verkopen. Het goudgehalte staat immers niet vast en ook het gewicht zal erg afhangen van de nauwkeurigheid van uw keuken weegschaal. Toch is aan de hand van het gewicht hoe goud verkopen aan een bepaalde prijs gekoppeld zal worden samen met het goud gehalte. Bij het goud verkopen hoe simpel het ook klinkt, is het in het geval van goudbaren of gouden munten verkopen, veel eenvoudiger om via het internet een correcte prijsopgave te verkrijgen. Dit heeft te maken met het feit dat van alle bekende gouden beleggingsmunten precies vast staat hoeveel goud er in de munt zit. Ook bij goudbaren verkopen is het direct duidelijk hoeveel goud er verkocht zal worden en dat is hoe goud verkopen op het internet een correcte prijs op zal leveren voor goudbaren. Een online opkoper of inkoop organisatie kan dus zonder uw gouden beleggingsmiddelen te zien al weten hoeveel goud u aan gaat bieden en dat is hoe online goud verkopen u via het internet een goede inkoop offerte op zal leveren.

U zult dus op de website van de online opkoper of inkoop organisatie, zoals u die ook op deze website zal vinden, in moeten vullen welke gouden beleggingsmiddelen u wilt verkopen. Hoe goud verkopen vervolgens in haar werk gaat is dat u daarmee een inkoop offerte zult krijgen waarop staat hoeveel u geboden wordt voor uw beleggingsgoud. Als u tevreden bent met deze prijs zal met u een afspraak gemaakt worden om het goud langs te brengen. Tijdens dit bezoek zal het door u aangeboden goud geanalyseerd worden om te kijken of het overeen komt met wat u opgegeven hebt. Volgens dit proces goud verkopen zal, als alles in orde is, u dan precies het bedrag opleveren wat aan u opgegeven is. Als u grotere hoeveelheden goud wilt verkopen dan wilt u er wellicht niet mee over straat en vraag u zich wellicht af hoe verkoop ik goud in dat geval. In dat geval kunt u het goud op laten halen door een privé koerier, deze koerier zal dan het goud op afspraak bij u thuis analyseren en een verkoop contract opmaken. Als u akkoord gaat wordt u goud kosteloos meegenomen en zult u uitbetaald worden, dit is hoe goud verkopen met een hoge waarde volledig veilig kan gebeuren. Sommige online opkopers en inkoop organisaties bieden ook de mogelijkheid om uw goud op te sturen. Volgens dit proces goud verkopen betekend dan dat u direct uitbetaald krijgt als u akkoord gaat en anders uw goud terug gestuurd krijgt.