Gouden Sieraden Verkopen

Iedereen heeft vast wel een aantal sieraden liggen van de ouders of groot ouders waar men niet al te veel waarde aan hecht en die men niet zelf zal dragen. Het mag duidelijk zijn dat hier af en toe juweeltjes bij zitten die best wel iets waard kunnen zijn. Nu de goudprijs hoog is kan gouden sieraden verkopen dan ook een aardig bedrag opleveren.

Bij het online goud verkopen wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen het verkopen van gouden beleggingsmiddelen en het verkopen gouden sieraden. Dit onderscheid komt niet zomaar uit de lucht vallen want er is nogal een verschil tussen goudbaren of gouden munten verkopen en sieraden die van goud gemaakt zijn. Volgens de daarvoor geldende regels mogen alle legeringen die 14 karaat of meer aan goud bevatten ook goud genoemd worden. Dit betekend dus dat gouden sieraden niet altijd van puur goud en dus 24 karaat goud gemaakt zijn. Anders dan bij gouden munten of goudbaren verkopen, waarvan de puurheid strak geregeld is, is het dus niet via het internet vast te stellen hoeveel goud er aangeboden wordt en voor welke prijs gouden sieraden opgekocht zouden moeten worden. De waarde hangt bij het gouden sieraden verkopen dan ook volledig af van de puurheid van het goud en natuurlijk van het gewicht. Omdat dit dus niet via het internet is vast te stellen en omdat niet iedereen de merktekens correct weet te lezen of het gewicht exact weet te bepalen zal dus een persoonlijke analyse van belang zijn om de waarde gouden sieraden vast te stellen.

Dit zal dus betekenen dat u altijd met uw gouden sieraden bij een opkoper of inkoop organisatie langs zult moeten komen of ze eventueel opsturen om ze te laten analyseren. Dit is ook de reden waarom veel online opkopers of inkoop organisaties geen prioriteit stellen aan het gouden sieraden verkopen maar liever inzetten op het aanbieden van de mogelijkheid van puur goud verkopen omdat men dan weet wat men in huis haalt. Dit wordt al helemaal duidelijk als u zich bedenkt dat in veel exotische landen gouden sieraden aangeboden worden die niet altijd van dezelfde kwaliteit goud gemaakt zijn als waarvan men zegt dat ze gemaakt zijn. Volgens de goudprijs sieraden uit deze landen kopen is dan ook vaak weggegooid geld en u moet goed opletten wat u koopt op vakantie. Voor de verkoop gouden sieraden zult u dan ook goed moeten kijken naar welke opkoper of inkoop organisatie u de beste prijs voor sieraden goud biedt. Veel opkopers en inkoop organisaties zullen op hun website inkoop prijzen weergeven voor de verschillende gebruikte puurheden goud. Vanwege de zachtheid van goud zal puur en dus 24 karaat goud niet zo heel erg vaan voor het maken van sieraden gebruikt worden. Bij het gouden sieraden verkopen zult u dan ook vaak merken dat het goud dat u aan biedt 22 of 18 karaat puur is. Deze legeringen zijn veel sterker vanwege de toevoegingen van voornamelijk zilver maar het heeft natuurlijk wel invloed voor welke prijs gouden sieraden verkocht kunnen worden.

Het mag duidelijk zijn dat een lagere zuiverheid u ook een lager prijs op zal leveren en u moet zich er van verzekeren dat de opkoper of inkoop organisatie ook in staat zal zijn om de zuiverheid correct vast te stellen. Ook is het goed om te weten of u bijzondere sieraden hebt die van zichzelf veel waard zijn, volgens de goudprijs sieraden verkopen die een bijzondere zeldzaamheidswaarde of design waarde hebben zou natuurlijk zonde zijn. Dit is iets dat u best door een kenner of een goede juwelier vast kunt laten stellen voordat u de gouden sieraden verkopen gaat. Omdat in Nederland veel sieraden van 14 karaat gemaakt zijn zult u dus een heel stuk minder uitbetaald krijgen als u wellicht verwacht had. Dit is ook de reden dat u het beste voor het betrouwbaar goud verkopen terecht kunt bij een opkoper of inkoop organisatie die de puurheid op een correcte wijze kan bepalen. Daar zult u dan bij het goud verkopen gouden sieraden op een correcte wijze op waarde in laten schatten en zult u ook een eerlijke prijs uitbetaald krijgen. U bent immers niet van plan om een paar oude klompen van de hand te doen maar een mooie hoeveelheid goud en dan wilt u wel voor de juiste waarde gouden sieraden verkopen en niet met minder genoegen nemen. Wij helpen u dan ook graag op weg om voor de verkoop gouden sieraden aan te bieden bij een betrouwbare inkoop organisatie zoals u die op deze website kunt vinden.