Goudbaren Verkopen

Het doel van het beleggen in goud is natuurlijk om daar een mooie beleggingswinst mee te behalen. Bij de aankoop is het dan belangrijk om zo weinig mogelijk te betalen en bij de verkoop zult u dan een zo hoog mogelijke prijs moeten zien te krijgen. Bij goudbaren verkopen zult u natuurlijk puur goud aan bieden en u zult daar een opkoper of inkoop organisatie bij moeten zoeken die dit op de juiste Waarde in zal schatten.

Bij het online goud verkopen in de vorm van goudbaren zult u zich moeten realiseren dat goudbaren geen wettelijk vastgestelde keurmerken hebben die de puurheid van het goud garanderen. Gouden sieraden verkopen zal deze merktekens wel hebben als kan hier misbruik van gemaakt zijn door lieden die het niet zo nauw nemen. Bij de goud verkoop goudbaren aanbieden zal dan ook altijd betekenen dat een opkoper of inkoop organisatie zich wil vergewissen van de echtheid van de goudbaren die u aan biedt. Dit kan in grote mate bepalen waar goudbaren verkopen het beste gedaan kan worden. Niet iedere opkoper of inkoop organisatie zal de werkelijke waarde van goudbaren correct in schatten. Dit wil niet altijd zeggen dat een opkoper of inkoop organisatie u bij het goudbaren verkopen af wil zetten, maar als een opkoper of inkoop organisatie zich gespecialiseerd heeft op het inkopen van gouden sieraden dan kan soms de kennis ontbreken waardoor u niet altijd voor de beste prijzen goudbaren of gouden munten verkopen kunt. Voor het online goudbaren verkopen kunt u dan ook het beste terecht bij een opkoper of inkoop organisatie die zich toe legt op het inkopen van beleggingsgoud.

Het feit dat van goudbaren de echtheid niet aan de hand van wettelijke merktekens is vast te stellen komt omdat daar nooit internationale afspraken voor gemaakt zijn. Bij goudbaren verkopen is dan ook niet zoals bij gouden munten het geval is, een aantal duidelijke kenmerken te controleren die voor alle munten van dat soort gelijk zijn. Deze kenmerken zijn in de muntwet van het land het land van herkomst vastgelegd en om ze te beschermen hebben gouden munten de status van wettig betaalmiddel meegekregen. Goudbaren verkopen online zal u deze zekerheid niet opleveren omdat ze deze status met de bijbehorende kenmerken niet hebben. Gouden sieraden zijn voorzien van erkende merktekens waarover afspraken zijn gemaakt in tijden dat de echtheid van het goud nog niet zo eenvoudig vastgesteld kon worden als vandaag de dag het geval is. Voor goudbaren verkopen Amsterdam bezoeken zal betekenen dat u een opkoper of inkoop organisatie uit kunt zoeken die alle benodigde expertise in huis zal hebben om uw goudbaren op echtheid in te schatten. Bij het goudbaren verkopen zal het echter enorm helpen als de goudbaren door bekende smelterijen gemaakt zijn. Smelterijen zoals Umicore en Heraeus zijn daar goede voorbeelden van die met hun eigen merktekens een eigen garantie af geven dat de goudbaar gemaakt is van de hoeveelheid en de kwaliteit van het goud dat er op vermeldt staat. Bij de verkoop goudbaren van deze smelterijen aanbieden zal dan ook betekenen dat voornamelijk de hoeveelheid en kwaliteit gecontroleerd wordt en niet uitgebreid geanalyseerd hoeft te worden.

Er kan op deze manieren te werk gegaan worden omdat deze en andere smelterijen door de LBMA (London Bullion Market Association) erkend zijn en streng gecontroleerd worden. Dit is de reden dat waar goudbaren verkopen mogelijk is er een voorkeur wordt gegeven aan goudbaren die door LBMA erkende smelterijen gemaakt zijn. Alle goudbaren die door deze smelterijen gemaakt zijn zullen dan ook voorzien zijn van het eigen merkteken van de smelterij en een opdruk of gravure over de puurheid en het gewicht van het gebruikte goud. Bij het goudbaren verkopen zal dit dan ook gecontroleerd worden en daarnaast zullen goudbaren van 250 gram of meer ook een certificaat van echtheid mee krijgen die met de goudbaar meegeleverd zal moeten worden. Overigens zal voor het grote goudbaren verkopen Amsterdam bezoeken vaak betekenen dat de goudbaren in een door de LBMA erkende opslag liggen waardoor ze blindelings geaccepteerd worden. Dit betekend dat u voor alle andere goudbaren verkopen online een verkoop offerte aan moet vragen door op te geven wat u precies verkopen wilt. Op basis van deze verkoop offerte maakt u vervolgens een afspraak waar het aangeboden goud op echtheid en hoeveelheid gecontroleerd wordt. Als alles in orde is zal de verkoop offerte die u bij het online goudbaren verkopen hebt gekregen bevestigd worden en zal tot uitbetaling overgegaan worden. Hiervoor kunt u vaak dan kiezen voor een uitbetaling in cash geld of een overboeking in uw bijzijn.