Goud Verkopen

Op het moment dat de prijs van goud een hoog niveau heeft bereikt is het moment aangebroken om u goud van de hand te doen. Goud verkopen zal op dat moment de hoogst mogelijke opbrengst genereren waardoor uw belegging geslaagd is of de familie sieraden het meeste opbrengen. Het enige wat u dan nog moet doen is uitzoeken waar u de hoogste prijs geboden krijgt.

Het verkopen van goud kunt u op verschillende manieren doen, meestal wordt hiervoor gebruik gemaakt van opkopers of inkoop organisaties. Meestal zijn dit individuen of bedrijven die contant geld bieden voor het goud dat u wilt gaan verkopen of die het bedrag overboeken naar uw rekening. U zult meerdere van deze opkopers of inkoop organisaties kunnen vinden en deze zullen zich zowel online alsook offline aanbieden. Daarbij valt op te merken dat er een duidelijk verschil waarneembaar is tussen de online en offline opkopers en inkoop organisaties. Het online goud verkopen zal over het algemeen een betere prijs opleveren dan de offline verkoop en dat komt weer doordat er een verschil in de berekende marge zal zitten. Bij de kostbaarheden verkoop goud aanbieden, betekend dat u een prijs geboden krijgt die gebaseerd is op de goudkoers. Hiervan wordt een bepaald percentage afgetrokken die bedoeld is om de gemaakte kosten te dekken. Nu zal niet iedere opkoper dezelfde kosten maken en daarom wordt ook niet altijd hetzelfde percentage afgetrokken. Ook zal gouden sieraden verkopen vaak een iets minder hoge opbrengst genereren dan bij gouden beleggingsmiddelen het geval is.

Het maakt voor het uitzoeken van de beste opkoper of inkoop organisatie nogal een verschil wat u wilt verkopen. Goudbaren verkopen aan een opkoper of inkoop organisatie die zich normaal gesproken toe legt op de inkoop van sieraden zal u vaak een te lage prijs opleveren. Dit komt omdat een dergelijke opkoper of inkoop organisatie geen specialiteit maakt van de inkoop van goudbaren en daardoor de goudbaren niet op de juiste waarde weet te schatten. Een soortgelijk scenario zult u ook zien als u gouden munten aanbiedt want ook daar hebben niet alle juweliers voldoende kaas van gegeten. Goud verkopen betekend dus dat u goed moet kijken naar wat u te verkopen hebt om daar vervolgens de opkoper of inkoop organisatie bij te zoeken die ervaring heeft met het opkopen van wat u aan bied. Dit betekent dus dat u voor goudbaren of gouden munten verkopen een opkoper of inkoop organisatie uit moet zoeken die zich to legt op het inkopen van gouden beleggingsmiddelen. Door op deze manier te werk te gaan zult u de hoogste prijs geboden krijgen voor uw goud waardoor de winst die u uit uw beleggingen zult behalen gemaximeerd wordt. Goud verkopen in de vorm van baren of munten kan u door de juiste opkoper of inkoop organisatie uit te zoeken al snel enkele euro’s per gram meer opleveren. Dit verschil in opbrengst heeft te maken met het feit dat de juiste opkoper of inkoop organisatie de munten weer zal aanbieden als beleggingsmiddel en daarom bij de verkoop goud in de vorm van baren of munten ook hoger waardeert.

Een juwelier zal zich bijvoorbeeld niet toeleggen op de inkoop van gouden beleggingsmiddelen maar veel meer op de inkoop van sieraden. Daardoor zal de prijs die u daar bij gouden sieraden verkopen geboden krijgt veel hoger zijn dar die voor goudbaren of gouden munten. Overigens zullen er grote verschillen waar te nemen zijn in de voor gouden sieraden geboden prijzen. Dit heeft te maken met het feit dag sieraden niet altijd van 24 karaat goud gemaakt zijn maar vaak van legeringen waardoor er minder puur goud in zit. Het goud verkopen in de vorm van sieraden zal daardoor vanzelfsprekend minder opleveren als het goud gehalte lager is. Een verschil in goudgehalte bij gouden beleggingsmiddelen maakt niets uit voor de geboden prijs. Sommige gouden munten zullen gemaakt zijn van een legering waardoor het goud gehalte 22 karaat is. Deze gouden munten verkopen zal u dezelfde prijs opleveren dan munten die van 24 karaat goud gemaakt zijn. Dit komt omdat in de gouden munten nog steeds een vaste hoeveelheid goud is verwerkt die de prijs zal bepalen. Het feit dat de hoeveelheid goud de vorm van een gouden munt heeft maakt het eenvoudiger om het te verhandelen. Dit is ook het geval bij goudbaren verkopen waar u ook betaald krijgt naar de hoeveelheid goud waarvan de goudbaar gemaakt is. Het verkopen van goud in de vorm van baren zal overigens wel betekenen dat de opkoper of inkoop organisatie de baar goed gaat controleren op echtheid omdat er nu eenmaal minder gegarandeerde uiterlijke kenmerken waar te nemen zijn.